Energie vergelijken Balinge Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Balinge? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als Eneco en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Balinge? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna vind je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker ontdek je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Via deze website check je alle details over stroom, gas en licht in Balinge.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €177

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Balinge? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €240 €20 €1.515,95
3 jaar EnergieFlex €330 €9,17 €1.635,95
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.755,95

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels onze tool vergelijk je snel & gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Balinge”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Balinge:

 1. Anode Energie
 2. Fenor
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Balinge waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Anode Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Balinge? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Balinge zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders bieden je sensationele welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €251

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Balinge zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Tuk.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke aanbieder die past bij jouw situatie. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Balinge


Vind de goedkoopste energie in Balinge

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Balinge (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vriendelijke service
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Contract wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Persoonlijke service
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Vaste prijs gas
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Snel af te sluiten
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Sympatieke service
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Nette klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Flexibele stroomprijs
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
1 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Balinge

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Balinge? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je snel de aantrekkelijkste gas aanbieder. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Midden-Drenthe). Een passende maatschappij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Langeveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Midden-Drenthe.