Energie vergelijken Langeveen Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Langeveen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders zoals Allure Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Langeveen? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Verder kies je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier lees je alle details over stroom, gas en licht in Langeveen.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €207

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Langeveen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €190 €15,83 €1.563,70
3 jaar Vattenfall €280 €7,78 €1.683,70
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.803,70

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels de vergelijker vergelijk je vlot en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Langeveen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Langeveen:

 1. Anode Energie
 2. Essent
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Langeveen die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder NLE.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Langeveen? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Langeveen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas hanteren interessante welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €243

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Langeveen zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Enumatil.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de aantrekkelijkste leverancier voor jouw situatie. Goed om te weten: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Langeveen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Langeveen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Langeveen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Persoonlijk advies
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Overstaphulp
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Inzicht in je verbruik
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Verschillende contracten
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Behulpzame service
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Snel oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Eenvoudig afsluiten
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
2 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Verbruik advies
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Langeveen

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Langeveen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je direct de meest betaalbare aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Tubbergen). Een voordelige partij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Veghel.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Tubbergen.