Energie vergelijken Tuk Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Tuk? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroommaatschappijen zoals Energieflex of HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Tuk? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Aansluitend bepaal je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens check je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere leverancier check je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Hier ontdek je alle info over gas, stroom en licht in Tuk.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €259

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Tuk? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €160 €13,33 €1.608,55
3 jaar Qurrent €290 €8,06 €1.728,55
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.848,55

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze pagina vergelijk je snel & moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Tuk”. Je kunt ook filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Tuk:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Tuk waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over NLE.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Tuk? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Tuk zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas geven namelijk immense welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €196

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Tuk zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Overijssel. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Oldeholtwolde.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft eenvoudig de voordeligste energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Interessant: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Tuk


Vind de goedkoopste energie in Tuk

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Tuk (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Verschillende contracten
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Vaste prijs stroom
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Meerdere contracten
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Goede service
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Hulp bij overstappen
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Direct overstappen
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Variabele gasprijzen
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
1 jarig contract
Interessante acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
3 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Aangename service
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Tuk

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Tuk? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij razendsnel de meest betaalbare gasmaatschappij. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Steenwijkerland). Een aantrekkelijke partij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Enumatil.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Steenwijkerland.