Energie vergelijken Balk Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Balk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van stroomleveranciers zoals Clean Energy of Innova Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Balk? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens ontdek je direct de goedkoopste energie. Van elke organisatie vergelijk je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Balk.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €233

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Balk? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €250 €20,83 €1.516,00
3 jaar Engie €340 €9,44 €1.636,00
5 jaar Engie €0 €0 €1.756,00

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van de vergelijker vergelijk je razendsnel en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Balk”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Balk:

 1. Vandebron
 2. Engie
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Balk met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Budget Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Balk? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Balk is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders werken met sublieme welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €220

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwe energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Balk zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elke 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Tull en ’t Waal.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de voordeligste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Balk


Vind de goedkoopste energie in Balk

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Balk (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Direct overstappen
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Behulpzame service
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Verbruik aanpassen
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
1 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Vaste prijs gas
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Nette service
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Verbruik aanpassen
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Balk

Ons gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Balk? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je makkelijk de meest betaalbare leverancier. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen uit de regio (De Friese Meren). Een interessante partij ontdekt? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Langeweg.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente De Friese Meren.