Energie vergelijken Balloo Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Balloo? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen zoals Eneco of Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Balloo? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Per verstrekker check je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Balloo.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €203

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Balloo? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Budget Energie €130 €10,83 €1.516,15
3 jaar Budget Energie €370 €10,28 €1.636,15
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.756,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van onze tool vergelijk je snel & eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Balloo”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Balloo:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Balloo met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij DELTA.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Balloo? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Balloo is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hebben gewoonlijk speciale welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €206

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aankomende energieleverancier regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Balloo zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Twijzel.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de voordeligste aanbieder voor jouw situatie. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Balloo


Vind de goedkoopste energie in Balloo

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Balloo (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Persoonlijk advies
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Goede service
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Meerdere contracten
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Nette service
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Goede service
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Behulpzame service
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vaste prijs gas
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Snel oversluiten
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
3 jaar vast of variabel
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Balloo

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Balloo? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij eenvoudig de meest goedkope aanbieder. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Aa en Hunze). Een interessante leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Laren.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Aa en Hunze.