Energie vergelijken Twijzel Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Twijzel? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Bekende namen zijn stroomaanbieders als bijvoorbeeld Essent en Huismerk Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Twijzel? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker zie je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina tref je handige info over gas, stroom en licht in Twijzel.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €266

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Twijzel? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €200 €16,67 €1.608,75
3 jaar Energiedirect.nl €330 €9,17 €1.728,75
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.848,75

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Twijzel”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Twijzel:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Twijzel waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in het weekend en met bijv. kerst). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Powerpeers.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Twijzel? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In Twijzel is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Leveranciers werken met formidabele welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €169

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwgekozen maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Twijzel zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Oldemarkt.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft eenvoudig de meest aantrekkelijke stroomaanbieder voor jouw situatie. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Twijzel


Vind de goedkoopste energie in Twijzel

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Twijzel (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Verbruik aanpassen
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Goede klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
2 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Goede klantenservice
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Verbruik advies
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Aangename service
Interessante acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Online verbruik inzien
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Sympatieke service
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Twijzel

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor warm water en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Twijzel? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je binnen no-time de goedkoopste aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Achtkarspelen). Een voordelige organisatie aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Epse.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Achtkarspelen.