Energie vergelijken Laren Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Laren? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroommaatschappijen zoals Clean Energy of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Laren? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna check je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per organisatie zie je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Laren.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €225

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Laren? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €230 €19,17 €1.563,90
3 jaar Oxxio €320 €8,89 €1.683,90
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.803,90

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Laren”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Laren:

 1. Energiedirect.nl
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Laren die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Powerpeers.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Laren? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Laren is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers stunten met verrassende welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €239

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Laren zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Epse.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de goedkoopste energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Laren


Ontdek de goedkoopste energie in Laren

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Laren (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Sympatieke service
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Overstaphulp
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Vriendelijke service
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Charmante service
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
1 jarig contract
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vaste prijs gas
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Goede service
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Charmante service
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Nette service
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Snel oversluiten
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Laren

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Laren? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij nu de meest goedkope leverancier. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Lochem). Een geschikte partij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Velp.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Lochem.