Energie vergelijken Ballum Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Ballum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomleveranciers zoals DELTA of NLE. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Ballum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina lees je alle details over stroom, gas en licht in Ballum.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €235

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Ballum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €140 €11,67 €1.516,20
3 jaar Vattenfall €380 €10,56 €1.636,20
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.756,20

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Via onze zoekmachine vergelijk je rap en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Ballum”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Ballum:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Ballum met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van de stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van E.ON.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Ballum? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Ballum zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen geven jouw prachtige welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €297

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je toekomstige energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Ballum zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Twijzelerheide.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de aantrekkelijkste stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Ballum


Ontdek de goedkoopste energie in Ballum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Ballum (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
3 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Online verbruik inzien
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Sympatieke service
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Charmante service
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Termijnbedrag wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Diverse prijsafspraken
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Snel overstappen
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Snel overstappen
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
3 jaar vast of variabel
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Ballum

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Ballum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je in minder dan een minuut de meest betaalbare maatschappij. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Ameland). Een goedkope maatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Lathum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Ameland.