Energie vergelijken Lathum Start met vergelijken en bespaar wel €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Lathum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen als De Vastelastenbond of Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Lathum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de ideale looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder check je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina vind je alle details over stroom, gas en licht in Lathum.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €267

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Lathum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Green Choice €240 €20 €1.563,95
3 jaar Green Choice €330 €9,17 €1.683,95
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.803,95

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels deze website vergelijk je snel & soepel de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Lathum”. Tip: filter nu ook op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Lathum:

 1. Budget Energie
 2. Innova Energie
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Lathum die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Pure Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Lathum? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Lathum is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders werken met reusachtige welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €260

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwgekozen energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Lathum zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Erica.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest goedkope stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Lathum


Stap over naar de goedkoopste energie in Lathum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Lathum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Nette klantenservice
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Sympatieke service
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Online account
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Contract wijzigen
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Verschillende contracten
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Charmante service
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Gemakkelijk oversluiten
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Online verbruik inzien
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Lathum

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Lathum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je makkelijk de aantrekkelijkste maatschappij. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Zevenaar). Een aantrekkelijke gasmaatschappij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Velsen-Noord.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Zevenaar.