Energie vergelijken Baneheide Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Baneheide? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom zoals E.ON of Fenor. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Baneheide? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie tref je de jaarlijkse kosten en de optionele korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Baneheide.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €205

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Baneheide? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €150 €12,50 €1.516,25
3 jaar Essent €390 €10,83 €1.636,25
5 jaar Essent €0 €0 €1.756,25

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Baneheide”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Baneheide:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Baneheide met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Eneco.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Baneheide? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Baneheide is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Leveranciers bieden je hoge welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €186

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aanstaande aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Baneheide zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Twisk.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt nu de meest goedkope energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Baneheide


Vind de goedkoopste energie in Baneheide

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Baneheide (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Direct overstappen
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Sympatieke service
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
1 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Verschillende contracten
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Snel overstappen
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Eenvoudig afsluiten
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
3 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Baneheide

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Baneheide? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je nu de meest goedkope gasmaatschappij. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Simpelveld). Een passende organisatie gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Lattrop-Breklenkamp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Simpelveld.