Energie vergelijken Barneveld Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Barneveld? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders als bijvoorbeeld Anode Energie of Leon Zeewolde. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Barneveld? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna vergelijk je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie vind je de jaarlijkse kosten en de optionele korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Hier tref je praktische info over gas, stroom en licht in Barneveld.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €204

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Barneveld? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €220 €18,33 €1.516,60
3 jaar Engie €140 €3,89 €1.636,60
5 jaar Engie €0 €0 €1.756,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van deze pagina vergelijk je rap en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Barneveld”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Barneveld:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Barneveld waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Huismerk Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Barneveld? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Barneveld is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen geven jouw fantastische welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €278

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Barneveld zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Uddel.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de aantrekkelijkste energieaanbieder voor jou. Goed om te weten: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Barneveld


Ontdek de goedkoopste energie in Barneveld

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Barneveld (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Online verbruik inzien
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Snel af te sluiten
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Charmante service
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Maandelijks bijstellen
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene stroom
2 jarig contract
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Nette klantenservice
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Goede service
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Eenvoudig afsluiten
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Barneveld

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Barneveld? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij makkelijk de meest goedkope gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Barneveld). Een goedkope partij kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Leerbroek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Barneveld.