Energie vergelijken Beerta Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €265


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Beerta? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders als bijvoorbeeld Budget Energie en HVC. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Beerta? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je meteen de goedkoopste energie. Van elke leverancier zie je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Beerta.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €195

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Beerta? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Essent €220 €18,33 €1.517,35
3 jaar Essent €290 €8,06 €1.637,35
5 jaar Essent €0 €0 €1.757,35

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Met deze pagina vergelijk je snel & gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Beerta”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Beerta:

 1. Allure Energie
 2. Engie
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Beerta die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Vandebron.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Beerta? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Beerta is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Leveranciers bieden vaak sensationele welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €185

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie toekomstige leverancier regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Beerta zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Ulicoten.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de aantrekkelijkste stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Belangrijk: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Beerta


Profiteer van de goedkoopste energie in Beerta

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Beerta (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Nette klantenservice
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
Contract wijzigen
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Variabele gasprijzen
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
3 jarig contract
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene stroom
Charmante service
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Goede service
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
1 jarig contract
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Vriendelijke service
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Charmante service
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Direct overstappen
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Snel af te sluiten
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Beerta

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energienota. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Beerta? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je snel & overzichtelijk de meest goedkope aanbieder. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gastarieven uit de regio (Oldambt). Een betaalbare maatschappij ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Lelystad.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Oldambt.