Energie vergelijken Lelystad Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Lelystad? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als Energieflex en Greenchoice. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Lelystad? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend zie je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere leverancier ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Lelystad.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €175

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Lelystad? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €160 €13,33 €1.565,05
3 jaar Oxxio €230 €6,39 €1.685,05
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.805,05

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via onze zoekmachine vergelijk je supersnel en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Lelystad”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Lelystad:

 1. Energiedirect.nl
 2. Huismerk Energie
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Lelystad waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het grootste gedeelte van de stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Eneco.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Lelystad? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Lelystad zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden vaak goede welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €214

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw “nieuwe” energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Lelystad zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Flevoland. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Eygelshoven.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de voordeligste stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Lelystad


Ontdek de goedkoopste energie in Lelystad

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Lelystad (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Flevoland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Slim besparen
2 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Online account
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Overstaphulp
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Verbruik advies
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Snel overstappen
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Vriendelijke service
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Verbruik advies
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Behulpzame service
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Lelystad

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, om te douchen en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Lelystad? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij zonder problemen de voordeligste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Lelystad). Een passende gasmaatschappij achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Vinkel.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Lelystad.