Energie vergelijken Beetsterzwaag Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Beetsterzwaag? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan stroommaatschappijen als bijvoorbeeld UnitedConsumers en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Beetsterzwaag? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna zie je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier vergelijk je de jaarlijkse kosten en de optionele korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Beetsterzwaag.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €257

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Beetsterzwaag? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €130 €10,83 €1.517,65
3 jaar EnergieFlex €350 €9,72 €1.637,65
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.757,65

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Middels onze tool vergelijk je razendsnel en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Beetsterzwaag”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Beetsterzwaag:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Beetsterzwaag waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in het weekend en met feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Westland Infra.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Beetsterzwaag? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Beetsterzwaag zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hebben gewoonlijk fantastische welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €263

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie toekomstige aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Beetsterzwaag zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Ursem.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft nu de meest voordelige aanbieder voor jou. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Beetsterzwaag


Zo vind je de goedkoopste energie in Beetsterzwaag

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Beetsterzwaag (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Eenvoudig afsluiten
Sublieme acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Variabele gasprijzen
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Vaste prijs gas
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Verbruik advies
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Maandelijks bijstellen
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Sympatieke service
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Vriendelijke service
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Meerdere contracten
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Meerdere contracten
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Overstapservice
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Beetsterzwaag

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Beetsterzwaag? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je zonder moeite de goedkoopste gasleverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Opsterland). Een passende gasmaatschappij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Lent.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Opsterland.