Energie vergelijken Lent Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Lent? De keuze is vandaag de dag erg groot. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers als bijvoorbeeld Anode Energie en Fenor. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Lent? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij tref je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Hier vind je alle info over stroom, gas en licht in Lent.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €177

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Lent? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Delta €220 €18,33 €1.565,35
3 jaar Delta €290 €8,06 €1.685,35
5 jaar Delta €0 €0 €1.805,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je vlot en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Lent”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van wind of de zon. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Lent:

 1. E.ON
 2. Leon Zeewolde
 3. Vrijopnaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Lent met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (later op de avond, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je relatief veel van de energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Greenchoice.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Lent? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Lent is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen bieden namelijk goede welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €178

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie toekomstige maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Lent zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Na een periode van een jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Feinsum.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de goedkoopste leverancier voor jouw situatie. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Lent


Profiteer van de goedkoopste energie in Lent

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Lent (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Online account
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Snel overstappen
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
1 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Verbruik advies
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
2 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Vaste prijs gas
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Verschillende contracten
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Contract wijzigen
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Lent

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Lent? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je zonder problemen de meest betaalbare maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Nijmegen). Een betaalbare leverancier achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Vledder.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Nijmegen.