Energie vergelijken Bellingwolde Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Bellingwolde? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroommaatschappijen zoals Energiedirect.nl en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Bellingwolde? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina tref je alle info over gas, stroom en licht in Bellingwolde.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €179

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Bellingwolde? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Budget Energie €170 €14,17 €1.517,85
3 jaar Budget Energie €390 €10,83 €1.637,85
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.757,85

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je snel & vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Bellingwolde”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Bellingwolde:

 1. DELTA
 2. Innova Energie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Bellingwolde waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Coteq Netbeheer.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Bellingwolde? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Bellingwolde zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers bieden namelijk sensationele welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €155

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende maatschappij regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Bellingwolde zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Vaassen.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Bellingwolde


Zo vind je de goedkoopste energie in Bellingwolde

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Bellingwolde (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Overstaphulp
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Jaren actief
Persoonlijk advies
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Direct overstappen
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Simpele voorwaarden
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Overstapservice
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Charmante service
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Snel af te sluiten
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
Direct overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Persoonlijk advies
Interessante acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Vaste prijs gas
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Bellingwolde

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, om te douchen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Bellingwolde? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je probleemloos de goedkoopste maatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Bellingwedde). Een betaalbare partij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Lettele.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Bellingwedde.