Energie vergelijken Lettele Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Lettele? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen als Vrijopnaam of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Lettele? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder check je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Lettele.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €228

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Lettele? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €110 €9,17 €1.565,55
3 jaar Eneco €330 €9,17 €1.685,55
5 jaar Eneco €0 €0 €1.805,55

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met deze website vergelijk je snel & soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Lettele”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Lettele:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Lettele waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Leon Zeewolde.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Lettele? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Lettele zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers hebben gewoonlijk formidabele welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €276

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Lettele zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Per jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Finsterwolde.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest aantrekkelijke leverancier die past bij jouw situatie. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Lettele


Vind de goedkoopste energie in Lettele

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Lettele (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Verbruik advies
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Contract wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Diverse prijsafspraken
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Nette service
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Persoonlijk advies
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Sympatieke service
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
Persoonlijk advies
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Inzicht in je verbruik
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Variabele stroomprijzen
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Nette klantenservice
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Lettele

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor warm water en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Lettele? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je binnen een paar seconden de meest goedkope leverancier. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Deventer). Een betaalbare gas leverancier kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Vlierden.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Deventer.