Energie vergelijken Belt-Schutsloot Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Belt-Schutsloot? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel leveranciers van stroom zoals Clean Energy of NLE. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Belt-Schutsloot? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de ideale looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend tref je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Per leverancier ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke korting. Hulp nodig bij kiezen? Hier check je handige info over stroom, gas en licht in Belt-Schutsloot.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €187

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Belt-Schutsloot? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €180 €15,00 €1.517,90
3 jaar Vattenfall €400 €11,11 €1.637,90
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.757,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze tool vergelijk je supersnel en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Belt-Schutsloot”. Tip: filter nu ook op stroom van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Belt-Schutsloot:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Belt-Schutsloot die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Allure Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Belt-Schutsloot? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Belt-Schutsloot is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders hanteren verrassende welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €146

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De toekomstige aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Belt-Schutsloot zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Valburg.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt direct de aantrekkelijkste energiemaatschappij voor jou. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Belt-Schutsloot


Ontdek de goedkoopste energie in Belt-Schutsloot

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu direct de goedkoopste stroom in Belt-Schutsloot (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Vriendelijke service
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Aangename service
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Flexibele stroomprijs
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Goede medewerkers
Prominente acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Snel oversluiten
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Helemaal groen
Verbruik aanpassen
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Direct overstappen
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Goede klantenservice
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Belt-Schutsloot

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Belt-Schutsloot? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je binnen mum van tijd de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Steenwijkerland). Een voordelige gas leverancier ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Leunen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Steenwijkerland.