Energie vergelijken Berg en Terblijt Start met vergelijken en bespaar wel €235


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Berg en Terblijt? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel stroomleveranciers zoals bijv. Engie en Qurrent. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Berg en Terblijt? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens check je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke maatschappij vergelijk je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Advies nodig? Op onze website lees je alle details over stroom, gas en licht in Berg en Terblijt.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €223

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Berg en Terblijt? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Eneco €170 €14,17 €1.518,60
3 jaar Eneco €220 €6,11 €1.638,60
5 jaar Eneco €0 €0 €1.758,60

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze website vergelijk je vlot en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Berg en Terblijt”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Berg en Terblijt:

 1. E.ON
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Berg en Terblijt met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Ons advies: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Huismerk Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Berg en Terblijt? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Berg en Terblijt zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas werken met sublieme welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €131

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De aankomende maatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Berg en Terblijt zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Elk jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Veenklooster.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt meteen de meest voordelige stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Berg en Terblijt


Ontdek de goedkoopste energie in Berg en Terblijt

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Berg en Terblijt (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Goede service
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
3 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Nette service
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Goede medewerkers
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Vaste prijs gas
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Maandelijks bijstellen
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
3 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Berg en Terblijt

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Berg en Terblijt? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je in luttele seconden de voordeligste gas aanbieder. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Valkenburg aan de Geul). Een voordelige gasmaatschappij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Lieren.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Valkenburg aan de Geul.