Energie vergelijken Veenklooster Start met vergelijken en bespaar tot €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Veenklooster? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom als UnitedConsumers of Qurrent. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Veenklooster? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Verder kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Op onze website ontdek je handige info over stroom, gas en licht in Veenklooster.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €218

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Veenklooster? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €230 €19,17 €1.611,15
3 jaar Vattenfall €170 €4,72 €1.731,15
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.851,15

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze zoekmachine vergelijk je supersnel en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Veenklooster”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Veenklooster:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Veenklooster die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Stedin.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Veenklooster? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Veenklooster zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders hebben gewoonlijk prachtige welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €236

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie nieuwe aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Veenklooster zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Opende.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de voordeligste energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Veenklooster


Vind de goedkoopste energie in Veenklooster

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Veenklooster (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Overstapservice
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Sympatieke service
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Verschillende contracten
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Nette service
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
1 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Overstaphulp
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Vaste prijs gas
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Meerdere contracten
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Veenklooster

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Veenklooster? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je direct de voordeligste maatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw woning (Kollumerland en Nieuwkruisland). Een aantrekkelijke organisatie ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Froombosch.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.