Energie vergelijken Bergambacht Start met vergelijken en bespaar tot €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Bergambacht? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk hierbij aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld UnitedConsumers en MAIN Energie. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Bergambacht? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij zie je wat je per jaar kwijt bent en de geldende korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website lees je alle details over gas, stroom en licht in Bergambacht.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €196

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Bergambacht? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van NLE .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €180 €15,00 €1.518,65
3 jaar NLE €230 €6,39 €1.638,65
5 jaar NLE €0 €0 €1.758,65

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je supersnel en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Bergambacht”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Bergambacht:

 1. DELTA
 2. MAIN Energie
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Bergambacht waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van HVC.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Bergambacht? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Bergambacht zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders hebben gewoonlijk fantastische welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €296

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Bergambacht zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Veenoord.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet nu de meest goedkope leverancier die past bij jouw situatie. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Bergambacht


Ontdek de goedkoopste energie in Bergambacht

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Bergambacht (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Nette klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Online verbruik inzien
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Aangename service
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Goede klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Betalen in termijnen
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Simpele voorwaarden
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Betalen in termijnen
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Bergambacht

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Bergambacht? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je nu de meest voordelige gas aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Bergambacht). Een interessante partij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Lierop.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Bergambacht.