Energie vergelijken Veenoord Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Veenoord? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan stroom maatschappijen zoals Vrijopnaam en MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Veenoord? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna check je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij vind je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website lees je alle info over gas, stroom en licht in Veenoord.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €278

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Veenoord? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €240 €20 €1.611,20
3 jaar Essent €180 €5,00 €1.731,20
5 jaar Essent €0 €0 €1.851,20

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met onze zoekmachine vergelijk je supersnel en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Veenoord”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Veenoord:

 1. Energiedirect.nl
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Veenoord waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Enduris.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Veenoord? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Veenoord is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden vaak sublieme welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €140

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Veenoord zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Ophemert.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet nu de meest betaalbare leverancier voor jouw situatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Veenoord


Profiteer van de goedkoopste energie in Veenoord

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Veenoord (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Sympatieke service
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Sympatieke service
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Sympatieke service
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Persoonlijk advies
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Online account
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Gemakkelijk oversluiten
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Goede service
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Vaste prijs stroom
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Goede medewerkers
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Veenoord

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Veenoord? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je vandaag nog de voordeligste gasmaatschappij. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Emmen). Een aantrekkelijke aanbieder kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Gaanderen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Emmen.