Energie vergelijken Bergen aan Zee Start met vergelijken en bespaar tot €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Bergen aan Zee? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers zoals Allure Energie en Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Bergen aan Zee? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder check je de kosten per 12 maanden en de optionele korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Op onze website ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Bergen aan Zee.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €208

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Bergen aan Zee? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €200 €16,67 €1.518,75
3 jaar Green Choice €250 €6,94 €1.638,75
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.758,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van deze website vergelijk je vlot en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Bergen aan Zee”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Bergen aan Zee:

 1. Energiedirect.nl
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Bergen aan Zee waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Leon Zeewolde.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Bergen aan Zee? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Bergen aan Zee is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans interessante welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €147

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De aankomende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Bergen aan Zee zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Veessen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt meteen de meest goedkope stroom maatschappij voor jou. Hint: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Bergen aan Zee


Stap over naar de goedkoopste energie in Bergen aan Zee

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Bergen aan Zee (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Goede medewerkers
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Online account
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Variabele gasprijzen
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Snel oversluiten
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
2 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
2 jarig contract
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Verschillende contracten
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Bergen aan Zee

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor warm water en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Bergen aan Zee? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je makkelijk de meest betaalbare gasmaatschappij. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Bergen). Een goedkope gasmaatschappij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Lieshout.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Bergen.