Energie vergelijken Bergentheim Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Bergentheim? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende stroommaatschappijen zoals E.ON en Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Bergentheim? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Verder bepaal je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend check je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke leverancier check je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je praktische info over stroom, gas en licht in Bergentheim.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €254

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Bergentheim? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €230 €19,17 €1.518,90
3 jaar Energiedirect.nl €280 €7,78 €1.638,90
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.758,90

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van onze tool vergelijk je gauw en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Bergentheim”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Bergentheim:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Bergentheim waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Bergentheim? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Bergentheim zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen werken met verrassende welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €298

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Bergentheim zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Velddriel.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt eenvoudig de voordeligste stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Bergentheim


Zo vind je de goedkoopste energie in Bergentheim

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Bergentheim (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Inzicht in je verbruik
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Snel af te sluiten
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Goede service
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Verbruik advies
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Persoonlijke service
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Hulp bij overstappen
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Nette service
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Bergentheim

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Bergentheim? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je snel de meest voordelige maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Hardenberg). Een interessante organisatie gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Lieveren.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Hardenberg.