Energie vergelijken Berkel-Enschot Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Berkel-Enschot? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen zoals Clean Energy en Pure Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Berkel-Enschot? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder zie je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Berkel-Enschot.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €189

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langetermijncontracten zijn prijziger dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Berkel-Enschot? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar NLE €140 €11,67 €1.519,20
3 jaar NLE €340 €9,44 €1.639,20
5 jaar NLE €0 €0 €1.759,20

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via de vergelijker vergelijk je snel & soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Berkel-Enschot”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Berkel-Enschot:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Berkel-Enschot met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Qwint.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Berkel-Enschot? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Berkel-Enschot is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers stunten met enorme welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €142

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwgekozen energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Berkel-Enschot zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Brabant. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Velserbroek.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft in een oogopslag de meest voordelige stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Hint: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Berkel-Enschot


Zo vind je de goedkoopste energie in Berkel-Enschot

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Berkel-Enschot (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Overstapservice
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Aangename service
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Meerdere contracten
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Contract wijzigen
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Flexibele gasprijs
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Direct overstappen
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Contract wijzigen
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Nette klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
Snel overstappen
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
3 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
3 jarig contract
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vriendelijke service
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Berkel-Enschot

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Berkel-Enschot? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij in luttele seconden de meest betaalbare leverancier. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Tilburg). Een betaalbare maatschappij ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Linne.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Tilburg.