Energie vergelijken Bierum Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Bierum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom als Vandebron en MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Bierum? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens tref je regelrecht de goedkoopste energie. Van iedere maatschappij zie je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina ontdek je alle info over stroom, gas en licht in Bierum.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €240

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Bierum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €120 €10 €1.519,85
3 jaar Qurrent €150 €4,17 €1.639,85
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.759,85

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van onze tool vergelijk je snel & eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Bierum”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van wind of de zon. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Bierum:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Bierum waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van de stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Allure Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Bierum? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In Bierum is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers hebben gewoonlijk serieuze welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €206

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aankomende maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Bierum zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Vierhuizen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest voordelige stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Bierum


Profiteer van de goedkoopste energie in Bierum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Bierum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Variabele gasprijzen
Prominente acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Nette service
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Overstaphulp
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Goede klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vriendelijke service
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Vriendelijke service
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Direct overstappen
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Bierum

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Bierum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je direct de aantrekkelijkste maatschappij. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Delfzijl). Een aantrekkelijke aanbieder ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Loënga.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Delfzijl.