Energie vergelijken Vierhuizen Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Vierhuizen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroomaanbieders als Vandebron of Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Vierhuizen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker check je de kosten op jaarbasis en de eventuele. cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Op onze website lees je handige info over stroom, gas en licht in Vierhuizen.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €270

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Vierhuizen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar NLE €180 €15,00 €1.612,40
3 jaar NLE €420 €11,67 €1.732,40
5 jaar NLE €0 €0 €1.852,40

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van onze tool vergelijk je vluchtig en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Vierhuizen”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Vierhuizen:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Vierhuizen met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Ons advies: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder MAIN Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Vierhuizen? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Vierhuizen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen stunten met sensationele welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €204

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwgekozen leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Vierhuizen zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Oud Zuilen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet meteen de aantrekkelijkste stroom maatschappij voor jou. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Vierhuizen


Stap over naar de goedkoopste energie in Vierhuizen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Vierhuizen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
2 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
3 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Diverse prijsafspraken
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Vaste prijs stroom
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
1 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Goede medewerkers
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

100% duurzaam
Diverse prijsafspraken
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Vierhuizen

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Vierhuizen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je binnen mum van tijd de goedkoopste gas aanbieder. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en check de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (De Marne). Een geschikte partij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Geervliet.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente De Marne.