Energie vergelijken Loënga Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Loënga? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers zoals bijv. UnitedConsumers of Fenor. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Loënga? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij zie je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Op onze website ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Loënga.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €176

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Loënga? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €210 €17,50 €1.567,55
3 jaar Green Choice €410 €11,39 €1.687,55
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.807,55

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze pagina vergelijk je vluchtig en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Loënga”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van wind of de zon. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Loënga:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Loënga die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij MAIN Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Loënga? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Loënga is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met interessante welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €180

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Loënga zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Geervliet.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft direct de meest voordelige stroomleverancier voor jouw situatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Loënga


Profiteer van de goedkoopste energie in Loënga

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Loënga (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Overstaphulp
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Online account
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Aangename service
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Diverse prijsafspraken
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Snel af te sluiten
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
1 jarig contract
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Vriendelijke service
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Hulp bij overstappen
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Simpele voorwaarden
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Snel overstappen
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Loënga

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Loënga? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je zonder problemen de meest betaalbare aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Súdwest-Fryslân). Een goedkope aanbieder achterhaald? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Waarde.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Súdwest-Fryslân.