Energie vergelijken Biest-Houtakker Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €254


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Biest-Houtakker? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers als bijvoorbeeld Vrijopnaam of Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Biest-Houtakker? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per leverancier vind je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina blader je door uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Biest-Houtakker.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €182

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: lange verbintenissen zijn duurder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Biest-Houtakker? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €140 €11,67 €1.519,95
3 jaar EnergieFlex €170 €4,72 €1.639,95
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.759,95

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met deze website vergelijk je rap en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Biest-Houtakker”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Biest-Houtakker:

 1. DELTA
 2. Essent
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Biest-Houtakker waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Budget Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Biest-Houtakker? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Biest-Houtakker zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers bieden je serieuze welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €158

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Biest-Houtakker zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Brabant. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Vierpolders.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt nu de meest aantrekkelijke stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Biest-Houtakker


Ontdek de goedkoopste energie in Biest-Houtakker

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Biest-Houtakker (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Goede klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Betalen in termijnen
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Groene stroom
Vaste prijs gas
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Verschillende contracten
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Diverse prijsafspraken
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Goede medewerkers
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Nette service
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Eenvoudig afsluiten
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Biest-Houtakker

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Biest-Houtakker? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij moeiteloos de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Hilvarenbeek). Een passende leverancier kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Lollum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Hilvarenbeek.