Energie vergelijken Lollum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Lollum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel stroomleveranciers zoals Allure Energie of Fenor. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Lollum? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Verder kies je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend ontdek je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier ontdek je de energiekosten per jaar en de optionele cashback-korting. Advies nodig? Via deze pagina vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Lollum.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €188

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Lollum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €230 €19,17 €1.567,65
3 jaar Engie €110 €3,06 €1.687,65
5 jaar Engie €0 €0 €1.807,65

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze website vergelijk je snel & vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Lollum”. Tip: filter nu ook op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Lollum:

 1. Allure Energie
 2. Essent
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Lollum waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van de stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Lollum? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Lollum is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen bieden je interessante welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €135

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwgekozen energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Lollum zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Geesbrug.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet nu de meest goedkope energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Lollum


Zo vind je de goedkoopste energie in Lollum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Lollum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Behulpzame service
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Goede klantenservice
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Online verbruik inzien
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Tussentijds aanpassen
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Overstaphulp
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
3 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Nette klantenservice
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Eenvoudig afsluiten
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Lollum

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Lollum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij binnen een paar seconden de voordeligste maatschappij. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Súdwest-Fryslân). Een goedkope gasmaatschappij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Waarder.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.