Energie vergelijken Bilthoven Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Bilthoven? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom zoals Vrijopnaam of Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Bilthoven? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Verder kies je de ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker vergelijk je de kosten op jaarbasis en de geldende cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze pagina vind je alle info over stroom, gas en licht in Bilthoven.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €185

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Bilthoven? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Delta €170 €14,17 €1.520,10
3 jaar Delta €200 €5,56 €1.640,10
5 jaar Delta €0 €0 €1.760,10

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van onze tool vergelijk je rap en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Bilthoven”. Tip: filter nu ook op energie van windmolens of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Bilthoven:

 1. Vandebron
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Bilthoven waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van de energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder DELTA.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Bilthoven? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Bilthoven zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen hanteren doorgaans hoge welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €300

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwe leverancier regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Bilthoven zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Na afloop van elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Vilsteren.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de meest voordelige stroomleverancier voor jou. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Bilthoven


Vind de goedkoopste energie in Bilthoven

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in Bilthoven (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Utrecht)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Online verbruik inzien
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Eenvoudig afsluiten
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Overstapservice
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Online verbruik inzien
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Direct overstappen
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Online account
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Bilthoven

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Bilthoven? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij binnen mum van tijd de meest betaalbare aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw verbruik (De Bilt). Een geschikte organisatie gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Loo.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente De Bilt.