Energie vergelijken Vilsteren Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Vilsteren? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan leveranciers van stroom zoals bijv. Anode Energie of Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Vilsteren? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Daarna bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna zie je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere organisatie zie je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op onze website check je handige info over gas, stroom en licht in Vilsteren.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €188

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Vilsteren? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €230 €19,17 €1.612,65
3 jaar Engie €150 €4,17 €1.732,65
5 jaar Engie €0 €0 €1.852,65

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Vilsteren”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door wind of de zon. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Vilsteren:

 1. De Vastelastenbond
 2. Fenor
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Vilsteren waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en met feestdagen). Welk soort tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je relatief veel van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Powerpeers.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Vilsteren? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Vilsteren is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders hanteren formidabele welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €152

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwe energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Vilsteren zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Overijssel. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Oude Meer.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest betaalbare energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Vilsteren


Overstappen naar de goedkoopste energie in Vilsteren

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Vilsteren (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Flexibele gasprijs
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Persoonlijke service
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Duidelijke voorwaarden
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Direct overstappen
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Meerdere contracten
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Simpele voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Online account
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Vaste prijs gas
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Snel af te sluiten
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Vilsteren

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Vilsteren? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij in minder dan een minuut de meest betaalbare leverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Ommen). Een betaalbare organisatie ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Geffen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Ommen.