Energie vergelijken Blesdijke Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Blesdijke? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen zoals Budget Energie en Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Blesdijke? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij zie je de jaarlijkse kosten en de eventuele. cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je praktische info over stroom, gas en licht in Blesdijke.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €175

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Blesdijke? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €120 €10 €1.520,60
3 jaar Engie €300 €8,33 €1.640,60
5 jaar Engie €0 €0 €1.760,60

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze tool vergelijk je supersnel en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Blesdijke”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Blesdijke:

 1. Energiedirect.nl
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Blesdijke waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij HVC.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Blesdijke? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Blesdijke zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders hanteren verrassende welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €132

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwe energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Blesdijke zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Vleuten.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jou. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Blesdijke


Overstappen naar de goedkoopste energie in Blesdijke

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Blesdijke (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Betalen in termijnen
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Meerdere contracten
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Snel oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Betalen in termijnen
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Online verbruik inzien
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Verbruik advies
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

100% duurzaam
Goede service
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Overstaphulp
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Flexibele gasprijs
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Behulpzame service
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Blesdijke

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Blesdijke? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je snel & overzichtelijk de meest goedkope leverancier. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Weststellingwerf). Een betaalbare leverancier aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Losser.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Weststellingwerf.