Energie vergelijken Vleuten Start met vergelijken en krijg een korting tot €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Vleuten? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom als DELTA of MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Vleuten? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere organisatie tref je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website ontdek je handige info over gas, stroom en licht in Vleuten.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €228

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Vleuten? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €180 €15,00 €1.613,15
3 jaar Green Choice €250 €6,94 €1.733,15
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.853,15

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels onze zoekmachine vergelijk je rap en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Vleuten”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Vleuten:

 1. Clean Energy
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Vleuten waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Enduris.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Vleuten? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Vleuten is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders geven jouw speciale welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €195

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwgekozen maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Vleuten zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Utrecht. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Oudelande.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest voordelige energiemaatschappij voor jouw situatie. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Vleuten


Ontdek de goedkoopste energie in Vleuten

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Vleuten (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Utrecht)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
2 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Meerdere contracten
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Persoonlijke service
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Charmante service
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Hulp bij overstappen
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Persoonlijke service
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Persoonlijk advies
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Vleuten

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Vleuten? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij binnen no-time de aantrekkelijkste gasleverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Utrecht). Een aantrekkelijke leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Genderen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Utrecht.