Energie vergelijken Blessum Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Blessum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van stroomleveranciers zoals Essent of Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Blessum? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierna bepaal je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder ontdek je de kosten per 12 maanden en de geldende korting. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina tref je alle info over gas, stroom en licht in Blessum.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €218

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Blessum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €140 €11,67 €1.520,70
3 jaar Delta €320 €8,89 €1.640,70
5 jaar Delta €0 €0 €1.760,70

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van onze tool vergelijk je vlot en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Blessum”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Blessum:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Blessum waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Leon Zeewolde.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Blessum? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Blessum zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders hanteren doorgaans daverende welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €170

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw nieuwe leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Blessum zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Vlierden.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest aantrekkelijke energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Blessum


Profiteer van de goedkoopste energie in Blessum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Blessum (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Aangename service
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Flexibele of vaste prijs
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Goede service
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Sympatieke service
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Snel af te sluiten
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Snel oversluiten
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Charmante service
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

100% duurzaam
Verschillende contracten
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Blessum

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Blessum? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je direct de aantrekkelijkste maatschappij. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Menameradiel). Een geschikte gasmaatschappij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Lucaswolde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Menameradiel.