Energie vergelijken Lucaswolde Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Lucaswolde? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroommaatschappijen zoals E.ON of Pure Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Lucaswolde? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens tref je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke energieaanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je handige info over stroom, gas en licht in Lucaswolde.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €199

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Lucaswolde? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €230 €19,17 €1.568,40
3 jaar Budget Energie €260 €7,22 €1.688,40
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.808,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je supersnel en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Lucaswolde”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Lucaswolde:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Lucaswolde die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van de stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Endinet Groep.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Lucaswolde? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Lucaswolde is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas geven namelijk goede welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €269

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Lucaswolde zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Gendt.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de meest voordelige aanbieder die past bij jouw situatie. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Lucaswolde


Ontdek de goedkoopste energie in Lucaswolde

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Lucaswolde (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Maandelijks bijstellen
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Goede service
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Vaste prijs gas
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Online verbruik inzien
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Contract wijzigen
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Verschillende contracten
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Lucaswolde

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Lucaswolde? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je makkelijk de meest voordelige leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Marum). Een geschikte gasmaatschappij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Wanssum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Marum.