Energie vergelijken Boazum Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Boazum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen zoals Engie en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Boazum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker check je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina check je bruikbare info over stroom, gas en licht in Boazum.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €255

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Boazum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €210 €17,50 €1.521,05
3 jaar Qurrent €390 €10,83 €1.641,05
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.761,05

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je gauw en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Boazum”. Je kunt ook filteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Boazum:

 1. Eneco
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Boazum waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Pure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Boazum? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Boazum zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers geven namelijk serieuze welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €217

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De aankomende energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Boazum zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Vogelwaarde.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest goedkope aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Boazum


Ontdek de goedkoopste energie in Boazum

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Boazum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Jaren actief
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Contract wijzigen
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Maandelijks bijstellen
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

100% groen
1 jarig contract
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Charmante service
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Persoonlijk advies
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Verbruik advies
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
2 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
3 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Boazum

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Boazum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij gemakkelijk de goedkoopste gasmaatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Littenseradiel). Een passende gasmaatschappij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Luttelgeest.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Littenseradiel.