Energie vergelijken Luttelgeest Start met vergelijken en bespaar maar liefst €282


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Luttelgeest? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom als Engie en Powerpeers. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Luttelgeest? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie tref je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina check je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Luttelgeest.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €249

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Luttelgeest? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €150 €12,50 €1.568,75
3 jaar Green Choice €330 €9,17 €1.688,75
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.808,75

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels deze website vergelijk je rap en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Luttelgeest”. Daarnaast kun je sorteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Luttelgeest:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Luttelgeest die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je relatief veel van jouw energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Clean Energy.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Luttelgeest? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Luttelgeest zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders stunten met huizenhoge welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €181

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwe energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Luttelgeest zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Flevoland. Elke 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Giessen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt in een oogopslag de voordeligste energieaanbieder voor jouw situatie. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Luttelgeest


Overstappen naar de goedkoopste energie in Luttelgeest

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Luttelgeest (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Flevoland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Goede klantenservice
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Online verbruik inzien
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Overstaphulp
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Nette service
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
1 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Verschillende contracten
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
2 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Verbruik advies
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Luttelgeest

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Luttelgeest? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij snel de aantrekkelijkste leverancier. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de laagste gasprijzen uit de regio (Noordoostpolder). Een betaalbare maatschappij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Warfstermolen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Noordoostpolder.