Energie vergelijken Bodegraven Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Bodegraven? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroomleveranciers zoals bijv. Essent en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Bodegraven? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens tref je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per aanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke korting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier check je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Bodegraven.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €184

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Bodegraven? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €230 €19,17 €1.521,15
3 jaar EnergieFlex €410 €11,39 €1.641,15
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.761,15

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van onze tool vergelijk je vluchtig en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Bodegraven”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Bodegraven:

 1. E.ON
 2. Huismerk Energie
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Bodegraven die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de stroom in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Qwint.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Bodegraven? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Bodegraven is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met sublieme welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €265

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwe energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Bodegraven zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Volkel.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt eenvoudig de meest voordelige energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Bodegraven


Zo vind je de goedkoopste energie in Bodegraven

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Bodegraven (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
1 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Hulp bij overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Betalen in termijnen
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
3 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Persoonlijke service
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Vaste prijs gas
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Persoonlijke service
Prominente acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Nette service
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
2 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
2 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Overstapservice
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Bodegraven

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor warm water en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Bodegraven? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij snel & overzichtelijk de meest betaalbare gas aanbieder. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gastarieven uit de regio (Bodegraven-Reeuwijk). Een betaalbare gasmaatschappij achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Luttenberg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.