Energie vergelijken Luttenberg Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Luttenberg? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk maar aan stroomaanbieders als bijvoorbeeld Vrijopnaam of Innova Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Luttenberg? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder tref je de energiekosten per jaar en de eventuele. cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website vind je praktische info over stroom, gas en licht in Luttenberg.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €197

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Luttenberg? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Engie €170 €14,17 €1.568,85
3 jaar Engie €350 €9,72 €1.688,85
5 jaar Engie €0 €0 €1.808,85

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via deze pagina vergelijk je razendsnel en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Luttenberg”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Luttenberg:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Luttenberg waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als DELTA.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Luttenberg? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Luttenberg is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen bieden namelijk serieuze welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €239

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Luttenberg zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Gieten.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de meest goedkope stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Luttenberg


Stap over naar de goedkoopste energie in Luttenberg

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Luttenberg (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Nette service
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Snel overstappen
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Variabele stroomprijzen
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
1 jarig contract
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Eenvoudig afsluiten
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Inzicht in je verbruik
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Contract wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Overstaphulp
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Luttenberg

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Luttenberg? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij snel & overzichtelijk de meest goedkope leverancier. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw woning (Raalte). Een betaalbare gas leverancier ontdekt? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Warmond.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Raalte.