Energie vergelijken Bontebok Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Bontebok? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn leveranciers van stroom zoals bijv. De Vastelastenbond en Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Bontebok? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna check je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder check je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Bontebok.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €207

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Bontebok? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Oxxio €170 €14,17 €1.521,60
3 jaar Oxxio €180 €5,00 €1.641,60
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.761,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels deze pagina vergelijk je gauw en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Bontebok”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Bontebok:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Bontebok waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Endinet Groep.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Bontebok? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Bontebok zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders bieden namelijk goede welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €144

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De vernieuwde prijsafspraak zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Bontebok zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Vorden.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt meteen de meest betaalbare stroom maatschappij voor jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Bontebok


Stap over naar de goedkoopste energie in Bontebok

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Bontebok (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verschillende contracten
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Goede service
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Charmante service
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Persoonlijk advies
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Vaste prijs gas
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Overstapservice
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Inzicht in je verbruik
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Charmante service
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
1 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Persoonlijk advies
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Bontebok

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Bontebok? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je binnen no-time de voordeligste aanbieder. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Heerenveen). Een aantrekkelijke maatschappij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Maasbommel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Heerenveen.