Energie vergelijken Bovenkarspel Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Bovenkarspel? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk hierbij aan stroom maatschappijen zoals Energiedirect.nl en Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Bovenkarspel? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend ontdek je meteen de goedkoopste energie. Van iedere maatschappij check je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Bovenkarspel.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €225

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Bovenkarspel? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €210 €17,50 €1.522,55
3 jaar Budget Energie €370 €10,28 €1.642,55
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.762,55

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van onze tool vergelijk je vluchtig en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Bovenkarspel”. Tip: filter nu ook op stroom van wind of de zon. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Bovenkarspel:

 1. Energiedirect.nl
 2. Fenor
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Bovenkarspel waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke type tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over HVC.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Bovenkarspel? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Bovenkarspel is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders geven jouw speciale welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €220

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwe energieleverancier regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Bovenkarspel zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Holland. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Waal.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Bovenkarspel


Profiteer van de goedkoopste energie in Bovenkarspel

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Bovenkarspel (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Online account
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Persoonlijk advies
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Online account
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Snel overstappen
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Persoonlijke service
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Verbruik aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Vaste prijs stroom
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Meerdere contracten
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Flexibele of vaste prijs
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Bovenkarspel

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Bovenkarspel? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je razendsnel de voordeligste gas aanbieder. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Stede Broec). Een voordelige maatschappij gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Margraten.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Stede Broec.