Energie vergelijken Margraten Start met vergelijken en bespaar tot €261


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Margraten? De keuze is vandaag de dag erg groot. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld DELTA en Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Margraten? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker vind je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je alle info over gas, stroom en licht in Margraten.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €185

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Margraten? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Eneco €150 €12,50 €1.570,25
3 jaar Eneco €310 €8,61 €1.690,25
5 jaar Eneco €0 €0 €1.810,25

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze zoekmachine vergelijk je gauw en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Margraten”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Margraten:

 1. Clean Energy
 2. Essent
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Margraten waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je relatief veel van de energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Enduris.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Margraten? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Margraten zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met formidabele welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €275

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwe leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Margraten zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Limburg. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Grashoek.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Margraten


Profiteer van de goedkoopste energie in Margraten

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Margraten (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Nette service
Prominente acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Snel overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Verbruik advies
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
2 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Online verbruik inzien
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Nette service
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Snel oversluiten
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Goede klantenservice
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Margraten

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Margraten? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je zonder problemen de meest voordelige gas aanbieder. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Eijsden-Margraten). Een voordelige partij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Wergea.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Eijsden-Margraten.