Energie vergelijken Waal Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Waal? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen zoals bijv. Energiedirect.nl of MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Waal? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens check je direct de goedkoopste energieaanbieder. Per organisatie zie je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Hier lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Waal.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €214

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Waal? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €120 €10 €1.615,10
3 jaar Delta €320 €8,89 €1.735,10
5 jaar Delta €0 €0 €1.855,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels onze zoekmachine vergelijk je vlot en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Waal”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Waal:

 1. De Vastelastenbond
 2. Essent
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Waal waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw energie tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Enduris.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Waal? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Waal is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders geven jouw daverende welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €126

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwe energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Waal zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zuid-Holland. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Peest.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de voordeligste leverancier voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Waal


Zo vind je de goedkoopste energie in Waal

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Waal (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Aangename service
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Slim besparen
Goede medewerkers
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
3 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Aangename service
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
1 jarig contract
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Betalen in termijnen
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Gemakkelijk oversluiten
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Maandelijks bijstellen
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Waal

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Waal? Met behulp van onze gas-vergelijker check je meteen de meest voordelige gasleverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Molenwaard). Een aantrekkelijke gasmaatschappij achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Grashoek.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Molenwaard.