Energie vergelijken Bovensmilde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Bovensmilde? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom zoals De Vastelastenbond en Powerpeers. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Bovensmilde? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker vind je de prijs per jaar en de geldende korting. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Bovensmilde.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €178

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Bovensmilde? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Vattenfall €220 €18,33 €1.522,60
3 jaar Vattenfall €380 €10,56 €1.642,60
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.762,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Bovensmilde”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Bovensmilde:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Bovensmilde waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Innova Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Bovensmilde? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Bovensmilde is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders bieden je hoge welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €214

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwe leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Bovensmilde zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Waalre.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest voordelige energieleverancier voor jouw situatie. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Bovensmilde


Zo vind je de goedkoopste energie in Bovensmilde

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Bovensmilde (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Snel oversluiten
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Flexibele gasprijs
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Sympatieke service
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Contract wijzigen
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Goede service
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
Sympatieke service
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
3 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Online verbruik inzien
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Overstaphulp
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Gemakkelijk oversluiten
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Bovensmilde

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Bovensmilde? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je snel de goedkoopste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Midden-Drenthe). Een aantrekkelijke aanbieder kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Maria Hoop.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Midden-Drenthe.