Energie vergelijken Waalre Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Waalre? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan aanbieders van stroom zoals Engie en Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Waalre? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij tref je de prijs per jaar en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je handige info over gas, stroom en licht in Waalre.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €179

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Waalre? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €130 €10,83 €1.615,15
3 jaar Budget Energie €330 €9,17 €1.735,15
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.855,15

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met de vergelijker vergelijk je gauw en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Waalre”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Waalre:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Waalre die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Westland Infra.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Waalre? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Waalre zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen bieden vaak speciale welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €177

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Waalre zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Peins.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt nu de voordeligste stroomleverancier voor jou. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Waalre


Stap over naar de goedkoopste energie in Waalre

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu snel de goedkoopste stroom in Waalre (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Brabant)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Contract wijzigen
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Snel af te sluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Hulp bij overstappen
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Vriendelijke service
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Snel overstappen
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Nette klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Contract wijzigen
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Tussentijds aanpassen
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Overstapservice
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
2 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Waalre

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Waalre? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij binnen no-time de goedkoopste leverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Waalre). Een betaalbare partij ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Grathem.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Waalre.