Energie vergelijken Brakel Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Brakel? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk maar aan stroomaanbieders als Energiedirect.nl en Qwint. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Brakel? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder zie je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website lees je handige info over gas, stroom en licht in Brakel.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €262

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Brakel? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €110 €9,17 €1.522,80
3 jaar Oxxio €420 €11,67 €1.642,80
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.762,80

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je gauw en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Brakel”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Brakel:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Brakel met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Brakel? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Brakel is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Leveranciers bieden je immense welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €229

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwgekozen leverancier regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Brakel zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Waarder.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet eenvoudig de meest aantrekkelijke aanbieder voor jouw situatie. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Brakel


Stap over naar de goedkoopste energie in Brakel

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Brakel (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Direct overstappen
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
1 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Sympatieke service
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Goede service
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Online verbruik inzien
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Sympatieke service
Prominente acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Contract wijzigen
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Aangename service
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Snel af te sluiten
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Brakel

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Brakel? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je gelijk de aantrekkelijkste gas aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Zaltbommel). Een voordelige organisatie kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Mariënheem.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Zaltbommel.