Energie vergelijken Waaxens Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Waaxens? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan aanbieders van stroom als Energieflex en Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Waaxens? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker ontdek je de energiekosten per jaar en de beschikbare cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je alle info over gas, stroom en licht in Waaxens.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €250

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Waaxens? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Green Choice €200 €16,67 €1.615,50
3 jaar Green Choice €400 €11,11 €1.735,50
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.855,50

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van de vergelijker vergelijk je vlot en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Waaxens”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Waaxens:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Waaxens waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Budget Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Waaxens? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Waaxens zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen hebben gewoonlijk gigantische welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €159

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De volgende energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Waaxens zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Philippine.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt nu de aantrekkelijkste leverancier voor jou. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Waaxens


Stap over naar de goedkoopste energie in Waaxens

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Waaxens (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Tussentijds aanpassen
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Levert panelen
3 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Verschillende contracten
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Online account
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Charmante service
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
3 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
1 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
2 jarig contract
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Betalen in termijnen
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Waaxens

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Waaxens? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je nu de meest goedkope aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Dongeradeel). Een betaalbare gas leverancier gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Groede.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Dongeradeel.