Energie vergelijken Breskens Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Breskens? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen als Anode Energie en Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Breskens? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna bepaal je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vergelijk je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie ontdek je de prijs per jaar en de beschikbare korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina blader je door alle info over gas, stroom en licht in Breskens.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €261

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Breskens? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €190 €15,83 €1.523,20
3 jaar Vattenfall €180 €5,00 €1.643,20
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.763,20

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Breskens”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Breskens:

 1. Allure Energie
 2. Engie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Breskens die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Vandebron.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Breskens? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Breskens is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders bieden vaak speciale welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €274

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Breskens zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zeeland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Wagenborgen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energieaanbieder voor jouw situatie. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Breskens


Zo vind je de goedkoopste energie in Breskens

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Breskens (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Zeeland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Vaste & variabele prijzen
Prominente acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Vaste prijs gas
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Goede service
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Overstaphulp
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Direct overstappen
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
1 jarig contract
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Breskens

Gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Breskens? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij snel de meest goedkope gasleverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven uit de regio (Sluis). Een aantrekkelijke organisatie gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Marrum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Sluis.