Energie vergelijken Wagenborgen Start met vergelijken en bespaar tot €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Wagenborgen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroomaanbieders zoals Clean Energy of Qwint. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Wagenborgen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend ontdek je regelrecht de goedkoopste energie. Van iedere organisatie vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de geldende cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Via deze website ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Wagenborgen.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €236

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn prijziger dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Wagenborgen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €250 €20,83 €1.615,75
3 jaar Budget Energie €130 €3,61 €1.735,75
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.855,75

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Middels de vergelijker vergelijk je razendsnel en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Wagenborgen”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Wagenborgen:

 1. Energiedirect.nl
 2. Engie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Wagenborgen waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je relatief veel van de stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Eneco.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Wagenborgen? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Wagenborgen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders bieden je prachtige welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €130

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en scherpste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wagenborgen zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Pieterzijl.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt eenvoudig de meest goedkope leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Wagenborgen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Wagenborgen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Wagenborgen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Nette service
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
1 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Persoonlijke service
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Online account
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Goede service
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Persoonlijk advies
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Snel af te sluiten
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Wagenborgen

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Wagenborgen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je binnen no-time de meest betaalbare gasleverancier. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Delfzijl). Een goedkope gasmaatschappij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Groessen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Delfzijl.